Spaces Speak #3

Trond Lossius / Ricardo del Pozo & Kjetil Austvoll-Dahlgren
04.11.2015
RAM Galleri, Oslo
Curating / Sound performance

Spaces Speak is a sound performance series focusing on the interaction between sound and image, curated by Joakim Blattmann & Ricardo del Pozo. The series are conducted in collaboration with RAM Galleri, NOTAM and supported by Arts Council Norway and Kulturetaten.

Trond Lossius
Trond Lossius arbeider med lyd og installasjoner. Han utforsker forholdet mellom lyd og rom i stedspesifikke arbeider der spatial lyd fungerer som et immaterielt og temporært skulpturelt medium. Han har bidratt til en rekke tverrkunstneriske prosjekter i samarbeid med andre kunstnere, særlig installasjoner og innen scenekunst.

Han har hovedfag i geofysikk fra Universitetet i Bergen, komposisjon ved Griegakademiet, og har vært kunststipendiat ved Kunsthøgskolen i Bergen. Han er FOU-koordinator ved BEK, Bergen senter for elektronisk kunst.

Ricardo del Pozo & Kjetil Austvoll-Dahlgren
Tingen og slik den oppleves, er et multimedialt arbeid hvor kunstnerne undersøker et objekts egenskaper. Det er en performance som gjenspeiler objektets lyd, bevegelse og visuelle fremtoning. En uro har den iboende egenskapen å være stille og i bevegelse samtidig. Et passivt og aktivt objekt, en selvmotsigelse.

Austvoll-Dahlgren og Pozo er opptatt av kunst som et abstrakt språk og en fysisk opplevelse. De jobber ofte med hvordan oppfatningen av tid, lys og lyd påvirker hverandre. Kjetil Austvoll-Dahlgren har sin utdannelse fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Ricardo del Pozo er utdannet ved kunstakademiet i Bergen.

Documentation: James Welburn

Spaces Speak is supported by Kulturrådet / Arts Council Norway, and Kulturetaten